2021-10-25 291 浏览
今日突然间好想食西餐,同事推荐附近一间西餐厅,叫「小城镇」,佢好似一般既cafe,但佢嘅menu 都有好多款式,有意粉,扒,all day breakfast,最出奇系连喇沙都有🤣,同事推荐佢嘅黑松露野菌意粉,反而我想试下香草鸡肉意粉。午餐有餐汤或沙律,主菜同饮品,餐汤系香浓既南瓜🎃汤,餐汤都已经好出色,南瓜好足料,入口香浓滑口,而主菜我拣咗香草鸡肉意粉(可以转扁意粉),大概10-15分钟上菜,未食已经闻到好香嘅香草味,鸡肉望落唔厚身,但外表煎得刚刚好,食落香草意粉好好味,香草味好特别,鸡肉(扒)虽然唔够厚身,但食落都唔会干身,同香草意粉好配搭,食唔停口,最后叫咗杯热柠水,埋单都系$63蚊,抵食,下次可以试 煤气(黑松露)野菌意粉

2021-10-20