2021-10-01 1044 浏览
同男朋友黎到上水探险👫🏻,朋友推介话间隐世小店话食鳗鱼饭好正🤤,一场黎到上水梗系要试试佢啦!门面装修几简洁,同男朋友嗌一人一个鳗鱼饭试试佢😋$57蚊一个鳗鱼丼真系好抵!原本估计鳗鱼好细旧🤔但完全跌破眼镜🤩鳗鱼 绝。对。重。量。级!而且旁边仲有只溏心蛋🥚未食已经觉得物超所值啦🤣佢黎到第一时间试下啲饭,日本珍珠米加上浓烈嘅鳗鱼汁,令我不自觉一啖食完再一啖,连主角鳗鱼都差d唔记得🤣再一口咬落只溏心蛋,系一饭真系好啱timing嘅蛋,蛋黄啱啱好系呈溏心状态,好浓烈嘅蛋香,超。级。好。味😋😋最后梗系要试下主角鳗鱼啦!佢嘅鳗鱼绝对系高水平之作!冇细刺又冇细鳞,仲有微微的炭火烧香味🤤食起上黎更香更惹味! 60蚊唔驶就有咁高质嘅鳗鱼丼享受!果然系朋友既稳世高质推介!真系冇介绍错!🤤🤤下次有机会再黎上水,一定会再encore!😍