2020-01-08 1191 浏览
话说有位好特别既朋友,唔知点解对呢间餐厅情有独钟,成日都要拉我过黎食。。。今日又陪左佢黎食dinner。平时佢好钟意叫个三文鱼头煲食既。。。今日就话想试下二人餐,所以就放弃左个煲。另外我仲加左我最爱既海胆寿司。蟹籽沙律份量多,青瓜爽口,尚算湿润同新鲜。鳗鱼同玉子寿司都系正常发挥,无乜特别。三文鱼同油甘鱼刺身新鲜,都几有鲜味。牛肉饭睇个样就大啦,不过牛肉其实唔多,好多都系洋葱黎。虽然佢倨酱汁系好好食,不过牛肉都未免太少啦。天妇罗方面,虾既粉浆太厚,我同朋友都无食到层粉。。。蔬菜类既天妇罗正常啲,不过番薯一啲都唔林。鲭鱼烧得香,盐都落得够,丰盈既鱼油好好食!而且都算肉厚,唔错!最后系我心目中既主角,海胆寿司~~~个面稍为烧过下,而且海胆浓味,甘香,咁既价钱黎讲好高质呢!虽然牛肉饭同天妇罗失色左啲,但海胆寿司同鲭鱼挽回分数!!同埋佢既海胆寿司竟然系32蚊两件。。。cp值太高了

蟹籽沙律

蟹籽沙律份量多,青瓜爽口,尚算湿润同新鲜。

牛肉饭

天妇罗