2019-12-01 500 浏览
喺观塘返工 ,平时lunch食饭 周围都系人山人海 ,今日朋友介绍呢间巧手点心, lunch又多咗个好去处!必叫点心: 烧汁酿茄子 本身好钟意食茄子,所以去到边度食点心都会点的, 呢度嘅茄子酿得好入味,不会感觉油腻 ,配埋烧汁好夹! 食过咁多间酒楼同点心餐厅,呢度嘅酿茄子 做得最出色叉烧肠又系必点菜色 肠粉皮薄够滑 ,里面嘅叉烧肥瘦恰到好处。 由于太钟意食肠粉,我哋一共食咗两碟。。松露野菌饺松露野菌饺皮薄馅料多 一咬落去充满好香的 嘅黑松露味 好想encore 多一龙喇沙牛柏叶喇沙牛柏叶味道非常特别 ,原来牛柏叶同喇沙味道咁夹! 牛柏叶入味而且软韧度啱啱好! 都系第一次食 喇沙味嘅牛柏叶, 极力推介秘制卤水蛋卤水野味 ,看似普通的菜式却非常好食豉汁蒸凤爪腌得入味 ,不会淋身, 很有咬感热咖啡另外早晨外卖孖兄弟孖宝超抵食 , 两款点心加热饮只系28蚊 ! 系$28 👀👀 供应到上午十一点半, 咁抵食边度揾??观塘附近嘅打工仔记得留意喇!!.

必叫点心: 烧汁酿茄子

食过咁多间酒楼同点心餐厅,呢度嘅酿茄子 做得最出色

叉烧肠又系必点菜色

松露野菌饺

喇沙牛柏叶

秘制卤水蛋
卤水野味 ,看似普通的菜式却非常好食

豉汁蒸凤爪
腌得入味 ,不会淋身, 很有咬感

热咖啡

供应到上午十一点半, 咁抵食边度揾??
观塘附近嘅打工仔记得留意喇!!

2019-11-19
午餐