2022-04-25 813 浏览
行经大埔 见到呢间马来西亚风嘅星马餐厅 环境好似好舒服 门口仲有唔少街坊等位 所以我都加入其中 同店员讲几多位 拎张卡仔等位🥰无骨走地海南鸡饭(油饭)见到餐牌上面 有几款食物都有顾客推介嘅手指公👍🏻 就叫咗其中两款试吓 海南鸡有分两款 一款系黄油鸡 一款系走地鸡 店员都有详细同我哋介绍 如果想油香重啲就食黄油鸡 如果想瘦啲就食走地鸡 最后就拣咗食走地海南鸡 因为唔系间间舖头都有走地鸡食🤣 海南鸡饭包括有一碗汤同埋海南鸡饭必备嘅三款酱汁 走地海南鸡 肉质其实都好嫩滑 再配埋油饭 其实鸡味好香香煎猪颈肉喇沙掺掺喇沙掺掺真系每次食星马菜必食嘅😗 入面有油面同埋米粉 顾客亦都可以拣净系要油面或者要米粉😺 喇沙超级香 虽然椰汁味唔系超级重𠮶种 但系我都非常满意 仲有豆卜鱼蛋 同埋猪颈肉系上面 猪颈肉系煎到好香脆☺️沙嗲鸡肉串烧加$20就有两串沙嗲串烧 鸡肉好嫩滑 而且仲有鸡皮㗎 上面嘅沙嗲酱就花生味好重马铃薯炸虾卷呢碟都几特别 系马铃薯丝包住只虾 再拎去炸嘅小食 觉得外层嘅炸薯仔好特别🙊冻美禄恐龙系冻美禄做底 再系面头加美禄粉😍 本身冻美禄已经好香浓 再配埋美禄粉就更加特别啦薄荷青柠梳打味道好Fr

无骨走地海南鸡饭(油饭)
无骨走地海南鸡饭(油饭)
无骨走地海南鸡

冻美禄恐龙
薄荷青柠梳打 冻美禄恐龙
薄荷青柠梳打
味道好Fresh☺️ 炎炎夏日饮就真系啱晒

觉得星期日 $50几$60食个晏昼 仲要食物质素唔错 真系好抵食 唔怪得知有唔少街坊排队啦😉
午餐