2023-01-12
唔讲唔之原来佐敦都隐藏咗好多美食,呢间主打各式粤菜同川菜料理,感觉上似室内嘅大排档,环境干净,灯光猛烈,价钱大众化,几适合一大班人嚟聚餐啤一啤佢🤤 不但不赞餐厅嘅店员个个都十分友善,服务周到,好有人情味,系家嘅感觉呀🏠估唔到餐牌有咁多嘢食,选择困难症嘅表示我全都要!啫啫芥兰煲上枱时香气四溢,芥兰炒至嫩嫩绿绿,好有镬气,食落爽口,配上惹味嘅肉碎真系冇得顶🤪 南乳粗齐煲材料丰富,由椰菜、芥兰、腐竹、大白菜、茄子、粉丝等混合而成,南乳味突出,浓而不咸,简单又美味嘅一道广东料理🥺 天气凉凉地当然唔少得海味杂菜煲,汤底完美地带出蔬菜嘅鲜甜味,捞吓捞吓仲发现啲海鲜藏晒喺底,份量足以四个人食😬蚝仔饼就食得多,酥炸珍珠蚝反而比较少见,入口酥脆又鲜甜,一口一啖真系好过瘾🤤 不得不赞拔丝咕噜肉真系做到拔丝嘅效果!山楂汁浓稠,味道酸甜,入口酥脆,内里结实,望落去比仿间细粒但胜在炸皮够薄,啖啖肉而且唔油腻,性价比甚高🥰 最后私心推介呢间嘅滑蛋炒虾仁,虽然只不过系一道寻常嘅家常小菜,但易学难精,并非单纯咁将虾仁同蛋炒匀就OK🤔 滑蛋超级滑溜,唔粗糙亦唔会太稀,口感一流,配上爽弹嘅虾仁正是美味嘅精髓所在🍤