2021-05-20
多数都去开观塘工厦食嘢,估唔到柴湾工厦都有! 仲要好好食!到达店门后职员带我哋去隔壁餐饮区,需要自己揾位同拎水,餐具等。疫情之下好多餐厅都转左QR code落单,呢到都唔例外,每张枱上面都有个QR code,食物好多种类,有饭,西餐,汉堡包等等。见多人推介汉堡包,所以叫咗两款。芝士焗什菌大蘑菇素汉堡包 $60:汉堡包有烤过,包面好脆!焗完嘅大蘑菇好juicy,配上酱汁,新鲜生菜同紫洋葱,加埋溶化咗嘅芝士,就算冇肉都好好食!好高质!另外加配咗黑松露薯条(+$10),以为系黑松露酱,点知原来直接将黑松露放上薯条。香系香,但唔会条条薯条都有,所以个人都系钟意平时𠮶种,点酱食配西式红茶做餐饮,红茶有茶香但加入糖奶就唔系好饮到茶味。值得一提系店家好有心将红茶制冰,冰溶化后唔会令饮品变淡💕韩式辣酱泡菜五花肉汉堡包 $65:选配普通薯条,都炸得好脆同热辣辣。平时泡菜五花肉多数配饭,估唔到变成汉堡包馅都唔错!带点香脆的五花肉加上吸引咗酱汁既包,好惹味!不过因为有辣酱,食到最后有机会漏汁,要小心啲。总结:估唔到柴湾工厦入面有间咁高质嘅餐厅,下次可以试下其他菜式~ 因为餐厅系半自助式,食完记得需要自己执拾
见多人推介汉堡包,所以叫咗两款。
芝士焗什菌大蘑菇素汉堡包 $60:
汉堡包有烤过,包面好脆!
韩式辣酱泡菜五花肉汉堡包 $65:
选配普通薯条,都炸得好脆同热辣辣。
平时泡菜五花肉多数配饭,估唔到变成汉堡包馅都唔错!
带点香脆的五花肉加上吸引咗酱汁既包,好惹味!
不过因为有辣酱,食到最后有机会漏汁,要小心啲。
总结:估唔到柴湾工厦入面有间咁高质嘅餐厅,下次可以试下其他菜式~ 因为餐厅系半自助式,食完记得需要自己执拾哦