2023-11-22 17 浏览
朋友介绍嚟呢间食私房菜,听讲话系同大同酒家有关,我自己孤陋寡闻,都唔知乜嘢系大同酒家,原来喺香港同埋广州都系好出名嘅,不过大同酒家一早已经冇咗,而呢一度就系后人开嘅私房菜餐厅。呢一晚食咗好多道菜,想讲其实每一味都非常出色,如果叫我拣最惊为天人嘅,一定系虾子节瓜脯,因为本人非常钟意食虾子碌柚皮,但系呢度竟然换咗做节瓜,而且个配合都非常啱数,食落清爽虾味浓,正!另外佢处理海鲜都系好用心嘅,包括个蟹粉甘笋啦,仲有佢嘅避风塘炒蟹绝对唔系平时食开𠮶啲,反而系用豆豉同埋葱油去做个底,我会钟意食呢一种多啲,唔会死辣。而我嘅另一半就对咖喱羊腩赞不绝口,我见到佢系用好多香料去炮制,目测有用桂皮,唔怪之得𠮶个香味同平时食港式咖喱有少少相近,不过因为佢用料上乘,羊肉鲜甜,成件事升级晒。其实荷叶饭都好正,仲有个燕窝汤羹,唔系用生粉开𠮶种,系用咗冬瓜蓉做底,绝对唔求其。佢个蜜汁火方都好得意,用咗菠萝配搭方包,传统得来几fusion,我就食得好满意。私房菜就当然系要预约啦,嚟呢度最少要六位先至可以预约,佢哋会因应你嘅想法帮你设计好菜谱,大家有商有量,而且房间都系非常私密,仲有独立厕所,地点好近海港城,系一个好适合

私房菜就当然系要预约啦,嚟呢度最少要六位先至可以预约,佢哋会因应你嘅想法帮你设计好菜谱,大家有商有量,而且房间都系非常私密,仲有独立厕所,地点好近海港城,系一个好适合家庭朋友聚会嘅地方!