2014-09-28
成日经过呢条街都见到呢度大红灯笼高高挂,应该几有特式,所以趁一家人黎到大角咀一于试试!餐厅座位较为迫,有d 背对背坐既感觉。打开menu样样都好吸引,因为系东北菜馆,所以有好多麻辣菜式,啱哂喜爱食麻辣既妈妈。 麻辣猪耳 - 全晚最喜爱既一道菜,放上枱已经好香,浸得非常入味而且爽口! 不停咁食,不知不觉我已经食左大半碟~红油抄手 - 酱汁辣辣甜甜,饺子皮充吸收哂酱汁,十分开胃!东北大卤面 - 虽然汤汁好似好浓,但其实无乜特别味道,不过配料几多既,面条就用上海面,仲有云耳、冬菇等~麻辣凉拌面 - 呢个系妈妈点既,佢想食不过又怕辣得滞,所以落单特别要求少辣满足下自己,不过少辣都会坏食越辣~最后我系要用红油抄手剩下既汁捞面黎食~效果唔错! 配料有青瓜丝、红萝卜丝同肉碎,可以一试!高力豆沙 - 用左好多面粉整成既高力豆沙,虽然松软,但食左好耐先见到豆沙,因为豆沙份量好少,需要改善一下。最钟意帮衬隐世小店因为必定有惊喜,呢次亦无选择错误! 仲有好多野想试,下次要食北京填鸭!
餐厅座位较为迫,有d 背对背坐既感觉。打开menu样样都好吸引,因为系东北菜馆,所以有好多麻辣菜式,啱哂喜爱食麻辣既妈妈。 麻辣猪耳 - 全晚最喜爱既一道菜,放上枱已经好香,浸得非常入味而且爽口! 不停咁食,不知不觉我已经食左大半碟~ 红油抄手 - 酱汁辣辣甜甜,饺子皮充吸收哂酱汁,十分开胃! 东北大卤面 - 虽然汤汁好似好浓,但其实无乜特别味道,不过配料几多既,面条就用上海面,仲有云耳、冬菇等~ 麻辣凉拌面 - 呢个系妈妈点既,佢想食不过又怕辣得滞,所以落单特别要求少辣满足下自己,不过少辣都会坏食越辣~最后我系要用红油抄手剩下既汁捞面黎食~效果唔错! 配料有青瓜丝、红萝卜丝同肉碎,可以一试! 高力豆沙 - 用左好多面粉整成既高力豆沙,虽然松软,但食左好耐先见到豆沙,因为豆沙份量好少,需要改善一下。 最钟意帮衬隐世小店因为必定有惊喜,呢次亦无选择错误! 仲有好多野想试,下次要食北京填鸭!