2024-02-07
平时钟意搜寻隐世餐厅,贪佢唔洗同人逼,可以真正chill下🙌🏻😂今次遇上位于东涌嘅法国菜馆 Basic Bistro,系一个开心大发现💁🏻♀️💁🏻♂️座位宽敞,🤵🏻🤵🏻♂️店员友善,主打法国传统菜式同手调酒精饮品🍸,如果隐世高质餐室都有摘星排名的话,我哋估呢度可能会上榜🫢😋.🝮Classic Steak Tartare [$228]手剁牛柳嫩滑而有肉味,调味清新💚,有鹌鹑蛋黄同松脆薄片面包加持💯加分🝮Nicoise Salad [$178]食材多样化,有生菜🥬、金䲝鱼、薯仔粒、橄榄、法国豆、樱桃番茄🍅、水煮鸡蛋配以香草油醋汁,系refreshing嘅配搭🌱.🝮French Fries [$62] Add Truffle [+$15]黑松露味香浓,送酒一流🥂.🝮Beef Bourguignon [$218]红酒烩牛肉🥩炆得软腍入味配菜有意大利熏肉、蔬菜同薯泥,令口感更有层次🩵.🝮Pistachio Crusted Lamb Loin [$288]外层开心果碎包围,内里羊肉🐏嫩滑而juicy,外脆内软,系今晚我哋嘅「飞佛」🫶🏻😂.🝮Tropical Mojito [$78]Rum|Pass
🝮Classic Steak Tartare [$228]
🝮Nicoise Salad [$178]
配以香草油醋汁,系refreshing嘅配搭🌱
黑松露味香浓,送酒一流🥂
🝮Beef Bourguignon [$218]
红酒烩牛肉🥩炆得软腍入味
配菜有意大利熏肉、蔬菜同薯泥,令口感更有层次🩵
🝮Tropical Mojito [$78]
Rum|Passion fruit|Mint leaves|Soda Water
热带风情🌴氛围,另一refreshing之作🍸
🝮Sunset @ T-Bay [$72]
Vodka|Strawberry|Peach|Mango Juice
呢款走酸甜路线🫶🏻几开胃🤤