2023-02-21 100 浏览
今日难得有半日假期,同朋友去了荔枝角行街,附近揾了一间餐厅去试,外观上虽然平平淡淡,尚算舒适宽敞,但食物质数非常有惊喜!一阵续一介绍!因为我地今次得2个人黎食,只能叫左一个lunch set 同 pizza set ! 但超级丰富我地叫左Parma 风干火腿 pizza set + 黑松露大虾意粉lunch set + 小食 蒜香巴马臣芝士鸡翼首先系洋葱汤,够热够足料好多洋葱,洋葱味浓,几好饮(如果份量多啲就好啦)蒜香巴马臣芝士鸡翼之后好快就黎左 蒜香巴马臣芝士鸡翼,皮脆有肉汁 有蒜味 但如果芝士再特出啲好正!黑松露大虾MANCINI超粗意粉跟住有黑松露大虾意粉 份量够大意粉够干身 ,口感不错,虾够大只够爽口,但如果黑松露味再特出啲就好啦 Parma 风干火腿+$48porma ham, buffalo mozzarello, orugulo最后黎到今日嘅最惊喜主角,Parma 风干火腿 pizza ,虽然我地今次叫 呢个pizza 款式 算系一个较传统既款式,亦都系唔同pizza餐厅都会出现 ,都想试下比较有咩分别,因为系set 所以pizza size 一家系 9 inch,但

蒜香巴马臣芝士鸡翼

黑松露大虾MANCINI超粗意粉

Parma 风干火腿+$48
最后黎到今日嘅最惊喜主角,Parma 风干火腿 pizza ,虽然我地今次叫 呢个pizza 款式 算系一个较传统既款式,亦都系唔同pizza餐厅都会出现 ,都想试下比较有咩分别,因为系set 所以pizza size 一家系 9 inch,但对于一个人 作为 lunch 呢个份量一定足够,而且好足料,成个pizza铺满晒 parma harm同火箭菜,而芝士因为用左水牛芝士,所以好balance 到成个味道,creamy 得黎好夹parma harm既油香,而成个pizza 皮,厚薄适中,脆口烟韧,唔太干!下次要再试

总括而言,因为我地今次得2个人黎食,只能叫左一个lunch set 同 pizza set ! 但已经好丰富好满足!
非常推荐 一班朋友聚餐,因为可以叫好多唔同口味既pizza去试!系一个性价比高的隐世餐厅!