☕️周日的天后咖啡店周日计画小旅行既好地方!(*´ω`*)🏖️✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼夏天落雨留系屋企好灰😶‍🌫️去左天后开左约半年多既纯色系海边风cafe,整体简约系,有种外国海边咖啡屋既感觉环境门口有打卡的冲浪板,系望到店员整咖啡的绝好位置🐱;而简约设计的室内有文青系的单车🚲,吉他同yamaha电钢琴🎹,播住柔和bgm同其他地区cafe对比非常❗️宽敞,木色正方台够大距离适中,个人觉得系坐3人既好地方✨️同时有长台,宁静work-friendly哟✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥙PESTO CHICKEN PANINI $75唔好见到外表扁扁一份,鸡肉份量好足😳里面同时夹有番茄🍅女仔食完都好饱肚就系个人觉得用刀叉稍微难切🤭如果用牛油纸包住食可能更方便xd🥙AVOCADO CHEESE PANINI $68 💓咖啡同时有素食选择适合我~😚2个panini都整得软唔会硬虽然外表无太特别,但打开里面系劲多新鲜切片牛油果同番茄🥑够湿润👍🏻我食半边已经饱左🤣叫左少cheese所以都唔会heavy~✼••┈┈┈┈饮品┈┈┈┈••✼☕️Matcha Latte $47 +$3 Oat
☕️周日的天后咖啡店

咖啡同时有素食选择适合我~😚
2个panini都整得软唔会硬

✼••┈┈┈┈饮品┈┈┈┈••✼
☕️Matcha Latte $47 +$3 Oat
有燕麦奶选择加分😎抹茶味非常浓所以偏大人的味道🤭份量都好大杯

matcha latte

🍹Rosemary lemonade $50
稍带梦幻既打卡渐层🍋系适合夏天既清爽风饮品

✼••┈┈┈┈甜品┈┈┈┈••✼
Basque cheesecake

☕️BASQUE BURNT CHEESECAKE $50 💓
因为无在蛋糕架见到实物就好奇点黎试试,点知道系意想外的高质😳✨️
唔会好甜,中间系绵密软心口中充满芝士味,浓厚之余唔腻 份量都明显大份有水准,推介一叫!

coffee cake

🍹Coffee cake
呢个相比cheesecake反而甜甜的🙈
松软蛋糕类~反而咖啡味不算浓唔苦哟,就算不擅长咖啡味既朋友都食到✨️
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
评分(◍•ᴗ•◍)💓:4.8/5

📍Coffee Hermosa
天后威非路道6号地舖

🌨近炮台山地铁站同电车站,4分钟就到
🌨周日人流不算多,而且位于巷内,交通不会太吵,系可以揾朋友好好聚一下既隐蔽cafe💓
🌨打卡位多,无加一 性价比都可以
🌨✨️洗手间非常干净,加分!

想睇更多我既食评同分享 记得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
Basque cheesecake
coffee cake