2022-11-30
朋友带我去左一间隐蔽又高质既日本餐厅食饭,装修环境几有怀旧feel,一问之下原来已经开左20几年,难怪禁有feel,食物水准比预期高,而且够新鲜。香箱蟹 $280将松叶蟹拆肉放系蟹盖上,满满既蟹籽同蟹肉一齐食,好鲜甜,另外可以加少少蟹醋同柠檬汁,提升佢既鲜味。蟹肉下面仲有好多蟹膏,真系完全填满哂成只蟹盖,而且完全吾需要用手食,好岩我呢啲懒人食!烧鸡全翼 $28一只以盐烧方式去烧,鸡皮烧至金黄色,皮薄够脆,鸡肉亦都几滑,油分吾多。师傅已预先切断部分鸡骨,方便我地食。露笋豚肉串 $28一串薄薄既豚肉片包住露笋,食落豚肉位置有微微香脆,配露笋食一啲都吾油腻,而且烧出黎吾太咸。烧牛小排 $128份量吾多,价钱相对较贵,但牛小排烧至粉嫩色,烧得岩岩好,肉质好软嫩,而且烧汁味调较得好好,好好食。脆炸白虾仔 $98白虾一般比较细小,颜色较为白皙,价钱比一般甜虾较为贵。脆炸粉较薄,所以入口有溶化既感觉,推介!三色丼饭 $168有海胆、蟹膏同带子,海胆鲜甜吾腥,蟹膏既蟹味好香浓,带子用青瓜片垫住,而且大大粒又多,饭加左芝麻好香,而且饭量亦都多。蒲烧鳗鱼饭 $128做得几出色既鳗鱼饭,鳗鱼既骨非常少,而且
香箱蟹 $280
烧鸡全翼 $28一只
露笋豚肉串 $28一串
烧牛小排 $128
脆炸白虾仔 $98
三色丼饭 $168
蒲烧鳗鱼饭 $128
做得几出色既鳗鱼饭,鳗鱼既骨非常少,而且好肥美,蒲烧汁好香浓。
店舖座位吾多,个人建议预先book位比较好。