2021-12-26 426 浏览
今日去开揾朋友 佢住得比较远少少土瓜湾有左屯马线之后方便左餐厅系朋友介绍 话系隐藏式美食餐厅装修都系木系日式风格朋友话最正系佢的日式丼饭另外都有d居酒屋小食如果想食得经济一点也有晚市定食选择当日仲会有一个时令推介 想食好d或者庆祝活动都可以考虑前菜沙律醋几开胃 已经帮自己打好个底右口鱼边寿司 同平时食的好唔同火烧左之后入口微暖 鱼肉好滑 一少少个种入口即化的感觉 配上木鱼做伴菜 增添返佢的层次感蟹膏豆腐做得几夹主要系个蟹膏汁好浓 将豆腐两者融为一体外加葱花营造返清新效果 唔会太腻吞拿鱼和深海池鱼刺身刺身类食品都非常厚切 鱼肉鲜味亦都见到厨师刀工 唔会食到有筋黎到丼饭 朋友的花锦鱼生丼当玉子汁混入埋超过十款鱼生配菜 送饭感觉一流 亲爱的右口鱼边又返黎 强烈推介!梦之丼 如果想食系高贵食材可以一试有三文鱼子 海胆 赤虾 带子等等的鱼生水准鲜甜有口感 丼饭分量都唔可以睇少最后上菜就系矶烧帆立贝 可以将配菜包埋紫菜食 厚切帆立贝唔会令你失望 夹系中间食都唔会有违和感总括黎讲 朋友介绍的隐藏式地道小店有惊喜 如果我下次再去土瓜湾 值得encore 😍
今日去开揾朋友 佢住得比较远少少
土瓜湾有左屯马线之后方便左