2018-10-06
朋友介绍左一间系北角既隐世小店话个到既环境好,水准高,仲要有我超钟意食既黑松露同埋海胆衬呀妈就生日,就带埋呀爸呀妈同老公去食好西!因为想避开人流,好醒目咁预约左18:30,去到个时好似包场咁,但系去到19:00左右就开始多人,证明呢间小店好受欢迎!本来见到个装修劲靓,以为要行好远,但原来超级超级近地铁站!只需要系北角站B4出口,出左向右面,见到有间车仔面,就系个条行仔入面喇沿途仲有另一间差不多style既,大家千奇唔好入错!远远见到Soul9,特别既店名!不得不赞赏呢到既装修,仲有户外既位,好靓呀!如果天气再冻多dd,我都好想坐出去,有另一番风味啦室内装修都真系好靓,地方唔算好大,但系坐得好舒服!每一个位置都精心布置,睇得出老板好用心机经营呢间小店!用心既老板通常食物水准都唔会差特别既小摆设————————————————————-净系环境好,当然唔够啦!要做得住既话,食物质素好重要!尤其系北角,都系多好野食既地方!食物既选择唔算好多,但食完之后我就知原因!呢度绝对系重质不重量!非常重要啊,有时d餐厅多野食,但无样野好食!呢一度,我食过既食物都非常高质,朋友真系无介绍错!我最最最最想食
话个到既环境好,水准高,仲要有我超钟意食既黑松露同埋海胆
衬呀妈就生日,就带埋呀爸呀妈同老公去食好西!
本来见到个装修劲靓,以为要行好远,但原来超级超级近地铁站!
特别既小摆设
————————————————————-
呢一度,我食过既食物都非常高质,朋友真系无介绍错!
我最最最最想食既海胆黑松露意大利饭呀
之前系openrice见到d相已经超想食
放系眼前,真系超级兴奋!
海胆系成板架
我忍唔住即刻试,真系坚坚坚坚鲜甜啊,完全无苦涩味!好新鲜呀!我呀妈话仲好食过之前系大板食既,我觉得绝对无夸张!
真系超级抵食呀!
海胆同意大利饭分开上既!
侍应好细心咁提醒,紫菜要快d食,可以将d蟹膏同饭拌匀,然后包住d饭食!
其实一上菜已经闻到劲香既黑松露味
果然系真材实料呀
意大利饭分量唔多,岩哂细食既我
真系绝对要encore呀!
另一个重点就系食海鲜拼盘
呀妈生日,就梗系要食豪dd啦!
呢个拼盘真系超吸晴啊!
上菜既时候带有d仙气(干冰效果)
证明店主看重色香味俱全
拼盘入面有鲍鱼,龙虾,蚬,红虾,螺肉
仲有两个特别既汁,应该系茄汁同醋
真系物有所值呀
帮只龙虾影左个close shot
超多膏!劲鲜甜!
全部海鲜都系100%新鲜
因为本人平时对唔新鲜既海鲜系会敏感的,今次就完全无喉咙痕!
全部海鲜都冰冻的,做足功夫达到冰镇既效果!
最后仲叫左cheese cake
食物质素太高,加上妈妈生日,真系忍唔住叫埋黎食
Cheese cake系软身个只
上面有真既金箔,其实无味,不过好靓
对比系主菜,件cake相对失色左小小,因为主菜太好食
不过呢只cake既优点系细细件,唔会太滞
甜度亦都系适中
老豆太开心,要啤一啤去!
价钱适中,最重要系屋企人开心
真心欣赏呢间小店既用心
无论装修定食物都无得弹
虽然得一个侍应,好忙碌,但系都用心服务,帮手收拾,细心介绍
一定会encore同埋介绍比朋友呢