2023-12-11 1003 浏览
今次同朋友食呢间随变火锅,位于铜锣湾登龙街v point大厦里面,喺铜锣湾闹市真系有唔少几好嘅火锅,今次呢间都走高档路线,环境宽敞,每张枱之间相隔有啲距离,有啲私隐。餐厅有唔少嘅干锅,系主打嚟嘅。佢系干锅配鸡煲,当然仲有其他选择,例如配龙虾、蚝、翅、海虾、田鸡等等,出边比较少食。不过,今次我哋点左传统嘅鸡煲。鸡煲有唔同嘅辣度选择,而且有半只鸡同一只鸡之选。我哋点咗一只鸡,因为价钱唔系相差好多。牛魔王拼盘(⭐⭐⭐⭐⭐)本身餐厅牛嘅款式几多,有日本A4和牛、特级本地新鲜牛肉、安格斯肥牛、牛颈脊、牛胸爽、牛脷片、鲜牛肉等等,但我同朋友点左牛魔王拼盘。个拼盘一共有六款牛,卖相好吸引,因为佢将啲牛卷到好似一朵朵花咁,再加埋个木架载着,同埋啲菜,五颜六色咁。份量都几大,预两个人食比较合适。四宝丸拼盘(⭐⭐⭐⭐⭐)第二款我哋点咗丸类。餐厅太类有墨鱼滑、黑松露虾丸、墨鱼丸、黑松露饺、云吞,牛筋丸、贡丸等等。但系我哋点咗四宝丸拼盘。四宝丸拼盘一共有四类丸,一共八粒,爽口弹牙,到肉嘅鲜味,价钱$100以内。熊啤啤柠乐(⭐⭐⭐⭐💢)特别要介绍呢个特色嘅熊啤啤柠乐。佢个冰系一只啤啤嚟嘅,好有特色,可以用嚟打卡
不过,今次我哋点左传统嘅鸡煲鸡煲有唔同嘅辣度选择,而且有半只鸡同一只鸡之选。我哋点咗一只鸡,因为价钱唔系相差好多。
鸡煲
牛魔王拼盘(⭐⭐⭐⭐⭐)
牛魔王拼盘
四宝丸拼盘(⭐⭐⭐⭐⭐)
四宝丸
熊啤啤柠乐(⭐⭐⭐⭐💢)
特别要介绍呢个特色嘅熊啤啤柠乐。佢个冰系一只啤啤嚟嘅,好有特色,可以用嚟打卡。
柠乐
虽然今次冇咩机会叫海鲜类,但系下次有机会都想试吓佢啲即食嘅海鲜。

整体而言食咗$1000左右,其中牛拼盘价钱方面大概$500左右。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
随变火锅 铜锣湾登龙街18号V Point 23楼

推介菜式:牛魔王拼盘,四宝丸拼盘
👍🏻环境舒适
👍🏻地点方便