2024-12-25
完全谂唔明点解会拣呢个location开呢一间餐厅? 一个小社区里面好似剩系得一间超级市场同埋几间食肆 呢度属于森林中嘅一朶花当然如果你有质素我谂无论你开到去天涯海角都有人会慕名而来 呢度话晒都市区 点讲都方便嘅 今日我哋就真系慕名而来啦 虽然我家姐住喺隔离环境真系唔错㗎里面 仲俾我哋偶遇泰迪罗宾添因为庆祝阿妈生日,大家又可以试吓新嘢不过坦白讲Overall 就唔系太值呢个价钱啦我觉得! 其实啲𩠌都冇乜好特别好出色好出众我哋嗌咗片皮鸭(两食)叉烧,清汤牛腩,牛油果炒饭、炒粉丝、葱油鸡、煎金蚝同埋上汤菜心。片皮鸭我啲姨甥好钟意包呢个动作,佢同出边唔同系多咗蒜泥酱同黄糖 加埋一齐食又有另一番风味。清汤牛腩还可以啦,我觉得但系上枱嘅时候个卖相就麻麻地,好似面头一浸肥油咁。牛油果炒饭就冇谂到个味都几夹配,我谂系将牛油果变成溶令到个炒饭出嚟变咗绿色仲好似有少少芫荽嘅味道炒粉丝同上汤菜心都冇乜特别嘢好讲啦。正常水平葱油鸡摆盘就几靓啦,佢将啲葱切一小段一小段,另外上咗两小瓶鸡油(我姨甥攞嚟捞饭)🤪鸡都算嫩滑嘅煎金蚝就真系麻麻哋啦 一碟四粒我哋唯有切半啦。生日梗系唔少得寿桃啦 半打寿桃打开个蒸笼一啲都
今日我哋就真系慕名而来啦 虽然我家姐住喺隔离
环境真系唔错㗎里面 仲俾我哋偶遇泰迪罗宾添
因为庆祝阿妈生日,大家又可以试吓新嘢
炒粉丝同上汤菜心都冇乜特别嘢好讲啦。正常水平
鸡都算嫩滑嘅
煎金蚝就真系麻麻哋啦 一碟四粒我哋唯有切半啦。
生日梗系唔少得寿桃啦 半打寿桃打开个蒸笼一啲都唔吸引嘅点解呢? 完全冇寿桃嘅外貌。咁好明显唔系佢哋自己嘅出品啦
另外嘅甜品仲有芝麻卷,同埋试咗一杯八珍甜醋Crossover嘅雪糕。 反而雪糕有啲惊喜,以为会好怪,但系又可以㖞 不过30几蚊再加一都唔系太抵食
四个人夹每人$8xx 即系成餐饭要$3xxx左右。平均一个人$4xx.
虽然我睇得出好明显系夹硬拎出嚟嘅服务态度 特别系个经理,不过点都好佢keep住成餐饭都笑口细细 可能之前俾人批评过卦😜
真系去筲箕湾间平民小菜馆可以食到最少三餐😓
试一次就好。