2019-10-10
今日又系嚟到中环揾嘢食嘅好时间❤️🙈居然比我揾到间劲劲隐世既居酒屋💕💋叫S2 kitchen 1💕黑松露日式蕃茄沙律佢嘅蕃茄源自日本,好耐都冇试过一啲咁清甜嘅蕃茄,本身我唔属于番茄爱好者但呢一个番茄沙律绝对系我嘅高质之选 非常推介!!再加埋黑松露同其他生菜嘅香味真系好Fresh ☺2💕樱花虾金箔海胆间八鱼刺身肉质美味,可以融化喺个口入边嘅高级日本食材黎😛而且佢上面仲放咗日本新鲜嘅原产海胆同埋樱花虾,未到创新而且外表非常靓仲加咗少少金箔做点缀3💕明太子吞拿鱼卷物见到佢哋张卷物放咗落去炸一炸嘅处理觉得非常特别,但最惊喜嘅系居然唔觉得过分油腻,而且明太子同吞拿鱼嘅味道会更加突出,亦无左一般卷物𠮶一种冷冻嘅感觉👍4💕唐扬炸鸡我哋见到佢哋新鲜将鸡肉解冻而且沾粉落去炸,上菜嘅时候唔觉得有过多嘅油留起入边,鸡肉选取左鸡脾肉非常好☺5💕茄子豚肉烧佢哋做咗一个分层嘅处理,一层薄烧茄子+1层肥瘦适中嘅豚肉!!茄子同烧汁配合埋豚肉唔算相当油腻,反而烧汁嘅甜味中和左觉得唔错 几好食😘6💕胡麻柚子乌冬佢哋采用左日本真打乌冬,面质弹牙幼身,有子嘅味道清新用嚟嬲呢一个乌冬真系非常特别!!创意之作😍7💕青柠芝士蛋糕佢
居然比我揾到间劲劲隐世既居酒屋💕💋叫S2 kitchen
1💕黑松露日式蕃茄沙律
2💕樱花虾金箔海胆间八鱼刺身
3💕明太子吞拿鱼卷物
4💕唐扬炸鸡
5💕茄子豚肉烧
6💕胡麻柚子乌冬
7💕青柠芝士蛋糕
佢哋用咗上成嘅creamcheese 🙋成旧好fresh 而且系一个完美既ending 又唔觉得太甜😍呢个我好钟意食