2018-07-24
上网见到湾仔有一间好特别嘅串烧居酒屋同Cafe形式嘅餐厅,见到佢价钱都几抵食就同朋友嚟试吓啦佢嘅地方几特别,入口系后巷入边不过都唔算难揾,入到去嘅感觉非常之好,有好几张梳发可以坐低同朋友一路倾计一路食串烧而且仲见到有做紧串烧放题添,下次一定要试吓我哋就叫咗个一人前套餐,有十几种串烧同埋叫咗几款小食同埋一条烧鱼,呢个套餐好抵食有十几款唔同嘅串烧都系百几蚊有鸡嘅唔同部位同蔬菜,一个人食个餐就啱啱好,两个人嘅话就可以叫一个餐再加其他嘅串烧~一开始黎嘅就系烟肉韭菜卷同埋鸡泡鱼干全部都烧啱啱好,个烧鱼值得赞嘅系佢唔会好似出边咁烧到好干,入边系有肉汁所以相当好食。野饮就叫咗杯抹茶牛奶,稍为觉得奶味重左少少不过都几好饮。最后餐厅入边仲有另一卖点就系有两只猫喇,虽然𠮶日见到佢哋好多时都系度瞓觉,但有时都会喺铺头入边行黎行去,好得意架钟意动物嘅朋友就一定唔可以错过
佢嘅地方几特别,入口系后巷入边不过都唔算难揾,入到去嘅感觉非常之好,有好几张梳发可以坐低同朋友一路倾计一路食串烧而且仲见到有做紧串烧放题添,下次一定要试吓 我哋就叫咗个一人前套餐,有十几种串烧同埋叫咗几款小食同埋一条烧鱼,呢个套餐好抵食有十几款唔同嘅串烧都系百几蚊有鸡嘅唔同部位同蔬菜, 一个人食个餐就啱啱好,两个人嘅话就可以叫一个餐再加其他嘅串烧~
一开始黎嘅就系烟肉韭菜卷同埋鸡泡鱼干 全部都烧啱啱好,个烧鱼值得赞嘅系佢唔会好似出边咁烧到好干,入边系有肉汁所以相当好食。
野饮就叫咗杯抹茶牛奶,稍为觉得奶味重左少少不过都几好饮。
最后餐厅入边仲有另一卖点就系有两只猫喇,虽然𠮶日见到佢哋好多时都系度瞓觉,但有时都会喺铺头入边行黎行去,好得意架 钟意动物嘅朋友就一定唔可以错过