2023-02-16 23 浏览
星期六同个friend行旺角,大家买完心头好😆后谂住揾间坐得舒服啲cafe😊,朋友即刻带我上咗某座唐楼嘅一楼,喂喂!宾馆嚟𠮶㖞😱?!想点呀?原来宾馆隔离有间叫MOBIN嘅Cafe,门口好正有张Notice 📃写住‘’This is MOBIN NOT MOTEL!‘’😅看来好多人都误会了🤣。Cafe 以墨绿色为主,加上两边窗境🪟,非常光猛开扬☀️,感觉好舒服🥰。牛油野菌混酱意粉 $108蘑菇🍄切得大大片又份量多,煮得入味,咬落非常juicy😋。芝士🧀呈拉丝状态,配上自家特制嘅「混酱」😍,再加上少量嘅芫茜和蒜片🧄,令整体味道得到提升😋。墨西哥蕃茄芝士脆批(猪手肉) $108饼底好薄,口感酥脆,搭上大量芝士🧀、猪手肉粒🐖、黑橄榄,口感非常丰富🥰。另外,脆批面上加咗少量芫茜,完全达到画龙点睛👁之效果,好好味😋。俄罗斯蜂蜜千层蛋糕 $68在多层海绵蛋糕之间填入奶油🥛,并加入果仁,而且蜂蜜味🍯浓厚,甜而不腻😋。这甜品坊间唔多见,好值得大家一试🥰。Iced Mocha $48朱古力味🍫和咖啡味☕️非常平衡,味道不太甜,刚刚好😋。Cucumber Gimlet $60青瓜🥒加青柠,甜甜酸酸,

牛油野菌混酱意粉 $108

墨西哥蕃茄芝士脆批(猪手肉) $108

俄罗斯蜂蜜千层蛋糕 $68

Iced Mocha $48
朱古力味🍫和咖啡味☕️非常平衡,味道不太甜,刚刚好😋。

Cucumber Gimlet $60
青瓜🥒加青柠,甜甜酸酸,清凉爽口☺️,和今日嘅墨西哥菜,堪称绝配😋。

总括而言,MOBIN 系一间隐藏在唐楼入面高质素墨西哥Fusion菜嘅Cafe,环境舒舒服服,远离闹市烦嚣👍。另外,MOBIN做紧一个咖啡放题,逢星期一至五,时间12:00~18:00,收费$50/120分钟。平日又多个消磨时间嘅好去处😊。

2023-02-11
  • 牛油野菌混酱意粉
  • 墨西哥蕃茄芝士脆批(猪手肉)
  • 俄罗斯蜂蜜千层蛋糕
  • CucumberGimlet