2022-07-13 123 浏览
大尾笃隐世fine dine几乎每一次去亲大美督,唔系烧嘢食就去食泰国菜,如果拍拖或者想同朋友静静地食下西餐,发掘到呢间喺大美督嘅西餐厅,主打以高质新鲜食材为主,餐厅位置都private,装修比较平实好似屋企既感觉,整体食物质素都有水准,午市人均100-200价钱都几合理。36个月西班牙Parma Ham咸香咸香好开胃,加上少许自制酱汁点缀,卷成花卷般几特别。法国鹅肝外面煎得香脆,中间香滑肥美,加上经过后期处理的苹果中和油腻感意大利薄脆、蒜蓉包薄脆好脆卜卜,加埋啲葱花好香口。蒜蓉包外脆内软,忍唔住好快食晒龙虾汤味浓,口感很香滑,够足料,每一啖都充满系鲜味的龙虾精华美国Prime西冷惊喜,火候处理得刚好,表面烤至香脆,肉味香浓,每一啖都咁好食,连d菜都烤得好香,原汁原味。配以自家制新鲜辣根酱,感觉好夹。记得熟度要拣medium-rare,大厨话咁就最juicy!————————————————R&Y's International Cuisine (大埔)大埔汀角路大尾笃村145号地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodp
大尾笃隐世fine dine

36个月西班牙Parma Ham

意大利薄脆、蒜蓉包

美国Prime西冷

————————————————

大埔汀角路大尾笃村145号地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #seafood #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #大埔美食 #大尾笃美食
___
#eathkgirls