2023-03-17 71 浏览
呢几日天气都仲系有啲冻,最合适就系打边炉。旺角揾食一向都系最佳选择。餐厅位处于何文田地段,算系比较宁静,系旺角东站行过去10分钟就到。汤底我地点咗一客「鲜椰子红枣滋补清远鸡锅(半只)」。椰子汤底好清甜,配料好足,建议系汤底滚咗之后,饮返一两碗补下身,先至开始落料打边炉。鸡件分开上,肉质非常鲜嫩,半份系两个人嘅分量。餐厅主打牛套餐,一个价钱食到几款嘅选择,最岩选择困难症嘅我地。我地拣咗「套餐E」,有「美国封门柳」、「安格斯牛肩胛」、「高级牛板腱」。只牛真系吓一跳,惊喜十足!未食已经够晒惊喜!一定要打卡影相!餐厅职员仲好有心思咁介绍边一种牛特别有牛味,边一种牛特别嫩口,由边种牛食起最享受,真系好专业!「手工炸跳舞响铃」系师傅即炸嘅,唔系讲笑,上碟时仲热辣辣,非常脆口,新鲜即制永远最好食,浸一浸汤底三秒钟拎上黎就食得。「手工黑松露墨鱼丸」、「手打四宝丸」师傅好有心机,手工打造墨鱼丸,粒粒爽口弹牙有咬口,最得我欢心!「稻庭乌冬」非常嫩滑,打边炉就最入味!餐厅性价比十分高,又坐得舒服,下次会再来!

汤底我地点咗一客「鲜椰子红枣滋补清远鸡锅(半只)」。
鸡件分开上,肉质非常鲜嫩,半份系两个人嘅分量。

「稻庭乌冬」非常嫩滑,打边炉就最入味!

餐厅性价比十分高,又坐得舒服,下次会再来!