2022-12-08 64 浏览
大美督除咗多燒烤場,仲有好多前鋪後居嘅餐廳,今日搵到一間深入隱世嘅fine dining 私房菜!家庭式經營,爸爸係曾任職中環五星級餐廳大廚,有大師級嘅水準,每道餸都特別精緻!餐前小食 - 酸汁巴拿馬火腿 & 香蔥薄脆蒜蓉包用精美嘅鳥籠承載住,酸汁中和巴拿馬火腿嘅鹹味😋香蔥薄脆同蒜蓉包味道非常香濃脆口!超讚的開胃小食!餐湯 - 龍蝦濃湯質感濃稠,龍蝦味香,我最鍾意攞嚟點薄脆同蒜蓉包😍頭盤前菜 - 大蝦配紅菜頭油醋汁 & 魚子醬煙三文魚配蛋黃醬第一次食紅菜頭油醋汁,感覺清新酸甜,令大蝦更鮮味,煙三文魚加魚子醬夠矜貴啦,配上蛋黃醬香甜可口❤️主餐 - 秘製慢煮走地鮮雞用烤焗慢煮烹調,令雞皮有少許焦脆感,亦不失雞肉鮮嫩多汁!主餐 - 西班牙芝士豬扒豬扒大塊又厚身,入口鬆化,上面仲有燒芝士薄層,增添不少香氣!甜品 - 巴斯克芝士蛋糕甜度適中,忌廉芝士味香!地方細細但勝在環境舒適有家的感覺,最重要喺門口可以免費泊車,食完飯出去散吓步都幾舒服!聽聞嚟緊聖誕節會有聖誕套餐,要早啲book位先得!

餐前小食 - 酸汁巴拿馬火腿 & 香蔥薄脆蒜蓉包

餐湯 - 龍蝦濃湯
質感濃稠,龍蝦味香,我最鍾意攞嚟點薄脆同蒜蓉包😍

主餐 - 秘製慢煮走地鮮雞
用烤焗慢煮烹調,令雞皮有少許焦脆感,亦不失雞肉鮮嫩多汁!

主餐 - 西班牙芝士豬扒

甜品 - 巴斯克芝士蛋糕
甜度適中,忌廉芝士味香!