2017-12-16 507 浏览
当初只是误打误撞去到 explorer fusion restaurant 食嘢,次次都系果位哥哥招呼我地,又介绍餐牌冇的嘢,好诚恳有礼的样子。初时实唔理佢,食set lunch, 点知喜出望外,摆盘靓,食物真好食,又唔太贵,我地都回头食左好多次。有次介绍食生蚝,得。今次又介绍我食剑鱼腩,佢话唔系雪藏,食落真系同toro有得fight, 肉质有弹性,有口感,入口鲜甜,完全唔会系咬落有出水的剑鱼腩! 唯一缺点是介绍的美食价钱都唔会好平。之后食的寿司set,十分高质个牛柳5成熟,真系岩岩好,已经好耐无食过咁好食的牛柳。以呢个价钱,我觉得超值。今日,无意中睇到呢间餐厅的IG,先知𠮶位哥哥系总厨。下次佢再介绍我,我都会试一试。写咁大段,因为真心欣赏佢地。

有次介绍食生蚝,得。

之后食的寿司set,十分高质

个牛柳5成熟,真系岩岩好,已经好耐无食过咁好食的牛柳。

以呢个价钱,我觉得超值。

2017-12-15