2019-05-14 140 浏览
近排工作很忙碌,约左几个好耐冇见朋友聚一聚,无意中揾到间充满日式风格居酒屋,入到去餐厅内环境舒适,老板好nice ,我地几个冇什么意见,所以叫老板推介食物☺️首先出场系汁煮东风螺,厨师特别制作的,平时食东风螺时外面会有一块好硬既野要咬开左先食到粒肉,依碟厨师在制作时已经拆除了,淡淡肉而且汁可以平均渗入肉质👍🏻汁烧烟肉炒蒜蓉茄子🍆,茄子炒得可口,烟肉炒埋一齐味道好夹,是一款非常惹味的菜☺️自家制味噌煮猪手(必食首选)👍🏻,点解必食首选呢,因为平时唔食猪手既我,都竟然食左半碟😝自家制味噌汁好惹味,猪手超淋😋七彩米香炸虾,天妇罗虾外面加左七彩颜色的米通,令虾的外观好有色彩,米通食落分外香口另外因为我要揸车所以就没有饮酒,老板介绍饮青苹果梳打,不会过甜,好味😋