2022-05-07 732 浏览
🥗 #观塘 #家味蔬食今日lunch跟同事去咗一间位于观塘工厦嘅隐世私房菜😳 呢度嘅布置令人好舒适,位置阔躺,真系仿如喺屋企一样😙呢度要预先订座先可以嚟食嘅,老板娘会问咗大家有冇咩唔食先,冇嘅话佢就会发挥佢嘅创意同厨艺,嚟个素食omakase,当然有咩要求都可以预先讲定👍🏻🍲 冬瓜汤首先有个好足料嘅胡椒冬瓜汤😆🍍 凉拌凤梨云耳头盘系一个凉伴凤梨云耳,云耳索晒甜甜嘅菠萝汁,好正😋🍛 台式香椿素肉燥饭个饭捞咗少少红米,健康加分👍🏻 个饭似一个三𩠌饭,有炒菜同粉丝、丝瓜素肉饼,同埋老板娘主打嘅台式香香椿素肉燥,佢咸咸香香,有香香嘅菇味😋🍜 酸辣伴米线伴米线都有以上嘅素肉,仲有花生、青瓜丝、芽菜,啲芽菜好粗好甜😳 个伴米线其实唔算辣,而且份量十足,我同同事完全食唔晒🙈🍆 茄子盒呢个𫗵茄子盒好好味😋 入面𫗵咗红萝卜、白萝卜、瓜、马蹄等等,表面炸得香脆,赞~
🥗 #观塘 #家味蔬食

🍲 冬瓜汤
首先有个好足料嘅胡椒冬瓜汤😆

🍍 凉拌凤梨云耳
头盘系一个凉伴凤梨云耳,云耳索晒甜甜嘅菠萝汁,好正😋

🍛 台式香椿素肉燥饭

🍜 酸辣伴米线