2023-09-18 1158 浏览
估唔到荔枝角工厦都有咁高质既西餐厅!!呢间餐厅主打法国菜同意大利菜Fusion,菜式都几特别,好有心思,几有惊喜😂《3-course $359pp》《西班牙蔬菜桃冻汤配山羊芝士》蔬菜冻汤既红椒味几岀,一开头俾个山羊芝士震惊左,羊骚味几突岀,但连平时唔食羊既朋友都接受到😂饮饮下觉得几好饮,好有特色!《西班牙甜酒醋酿西瓜》西瓜几得意,用左甜酒酿,食完先知原来用左西瓜白色个部分去整,好特别,完全估唔到,调味之后好清新好开胃,唔会浪费左个西瓜啲白边🍉几有创意😂《低温煮龙虾配蟹肉春卷》春卷好脆身,龙虾几弹牙,芒果酱酸酸甜甜咁几好食!《鹅肝酱配多士》鹅肝酱加左苹果蓉,中和左鹅肝酱既油腻感,不过本身个酱都唔觉得肥腻,食晒冇难度🤤《无激素烧春鸡配苹果芥末酱》鸡肉好嫩滑,鸡皮都烧得几脆身,伴碟啲青瓜酸酸甜甜咁好开胃!《芫茜焗澳洲草饲鹿肉扒配阿根廷青酱》呢个鹿肉好特别,唔系好多地方有,整到七成熟左右,食落似牛肉,肉质都几鲜嫩,加左芫茜黎调味,平时我唔中意食芫茜都接受到,伴碟啲翠玉瓜同萝卜整到一粒粒咁几得意,连旧薯仔都有装饰过,好似草原feel🌳本身冇叫甜品,但餐厅好好咁请我地试下😂佢话个甜品既概念黎自英国

香草面包

《3-course $359pp》
《西班牙蔬菜桃冻汤配山羊芝士》
西班牙蔬菜桃冻汤配山羊芝士

《西班牙甜酒醋酿西瓜》
西班牙甜酒醋酿西瓜

《低温煮龙虾配蟹肉春卷》
春卷好脆身,龙虾几弹牙,芒果酱酸酸甜甜咁几好食!
低温煮龙虾配蟹肉春卷

《鹅肝酱配多士》
鹅肝酱配多士

《无激素烧春鸡配苹果芥末酱》
鸡肉好嫩滑,鸡皮都烧得几脆身,伴碟啲青瓜酸酸甜甜咁好开胃!
无激素烧春鸡配苹果芥末酱

《芫茜焗澳洲草饲鹿肉扒配阿根廷青酱》
芫茜焗澳洲草饲鹿肉扒配阿根廷青酱

本身冇叫甜品,但餐厅好好咁请我地试下😂佢话个甜品既概念黎自英国,改良左原本好甜既版本,减左甜几次先调较到啱香港人既口味,呢个系加左饼干,拖肥,Cream同香蕉,食落真系唔甜,几好食😚配埋有机姜茶同美果洋甘菊茶结束呢个完满既dinner😉
是日甜品

整体觉得好有惊喜,估唔到工厦入面都有咁高质既西餐,价钱仲好贴地,系平民版既fine dining!觉得佢地好用心对待每一道菜式,系真系有摆心思上去谂过度过啲配撘,连伴菜都装饰得好睇又好食👍🏻

FAB Kitchen
荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心7楼704号