👦🏻好钟意食拉面,所以我地间唔中就会想发掘好食嘅拉面店😛每次去到湾仔嘅隐世巷仔拉面店🍜主打唔同嘅特色拉面~小店位置唔算多,但系食物种类就好多唔同选择❤️净系拉面同沾面都有5-6款汤底😆仲有唔同嘅丼饭同炸物🥰🌟熟成味噌广岛蚝赤鸡汤拉面🍜🦪 $128呢个拉面系期间限定㗎🤤蚝有四只,每只都唔细,而且好肥美☺️鸡胸肉都有两片,肉质好嫩,完全唔会鞋~赤鸡汤好rich好浓厚,味道好浓郁又唔会过咸🤤而且拉面软硬适中,食落烟烟韧韧💜配埋溏心蛋一齐食就好幸福😝🌟酱烧牛肉丼 $93牛肉份量好多🥰用酱汁烧过嘅牛肉充满甜酱油味,甜得嚟肉味香浓,油脂都好丰富🤤🤤真心高质呀😍另外仲配有我最爱嘅温泉蛋,香浓嘅蛋汁捞埋牛肉同珍珠米一齐食完全系perfect match!🌟和风饺子🥟 $38饺子用咗日式裙边嘅做法😆上面有一层脆卜卜嘅裙边,喺上面挤上满满嘅沙律酱,口感同味道好丰富好惹味😬饺子馅都足料,咬落去热辣辣添㗎😝🌟芝士年糕 $38芝士年糕系我最爱😝😆炸到外皮金黄色,外脆内软咁☺️🤤世一!总括嚟讲觉得呢间小店食物质素几好~而且拉面选择又多🤣🤤下次我仲会想试其他汤底添😝💜而且佢哋仲有好多特色小食同炸物,值得帮衬一下呀🥰回头率

🌟熟成味噌广岛蚝赤鸡汤拉面🍜🦪 $128

🌟酱烧牛肉丼 $93

🌟和风饺子🥟 $38

🌟芝士年糕 $38
芝士年糕系我最爱😝😆炸到外皮金黄色,外脆内软咁☺️🤤世一!

回头率:❤️❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)

加一服务费:✅

📍地址:幸屋 (湾仔)
湾仔机利臣街5-9A号维昌大厦地舖