2022-09-21 344 浏览
食burger 我钟意即叫即食,因为汉堡包要热辣辣先好食!今日约咗朋友在西营盘站食这间汉堡包店,呢度嘅汉堡包皮我食过好有印象,与其他包店不同!以前问过店主是独家配方,她买了整个recipe 做的!令人深刻的店名Burger Joys eat with joy嚟呢度一定要叫burger我哋两个人食,叫了两个汉堡包再加了一个combo ,有汽水和薯条,再额外叫了鸡翼食过不同的汉堡包店,唯独这一间的包皮味道特别,令人难以忘记!芝士牛肉汉堡$110呢个系大热burger ,牛肉汉堡用上USDA CHOICE 美国牛肉,汉堡扒好有厚度,咬落啖啖肉,肉味重而有咬口!配菜有生菜、酸瓜和洋葱等,简单清新,令汉堡包食落爽口,仲有半溶的芝士,好香!除左牛肉汉堡呢个主角,汉堡包皮都系重点!包皮十分松软,味道有微甜,牛油味浓郁!整个汉堡包每一个部分都配搭得非常好!鱼柳汉堡$90除咗牛肉汉堡之外,鱼柳汉堡亦都系我最爱食之一!鱼柳嘅size非常大,大到超出个包,而且十分厚身,咬落啖啖肉,非常嫩滑!鱼柳亦炸得好脆,因为炸粉做得好,够薄身且松脆。同汉堡包皮亦非常配合,一脆一软,口感更多层次。水牛鸡翼6只$60水牛鸡翼

令人深刻的店名
Burger Joys
eat with joy

嚟呢度一定要叫burger

芝士牛肉汉堡$110

鱼柳汉堡$90
除咗牛肉汉堡之外,鱼柳汉堡亦都系我最爱食之一!

同汉堡包皮亦非常配合,一脆一软,口感更多层次。

水牛鸡翼6只$60

水牛鸡翼是西式汉堡店常见的食物之一,
鸡翼食落微脆,酸酸辣辣味道适中,食落非常开胃,啱晒钟意重口味既人。

甜薯条$54 ( combo $ 42 有汽水加小食,我地加了$12 转甜薯条)

忍唔住叫多个甜薯条嚟食,叫combo 有薯条食又有汽水饮!
甜薯条甜度足,又炸得够脆,食落外脆内软,配上酱汁,更滋味!

餐厅位置起转角,外墙有特别的油画,有点隐蔽,但是不难找!

• 芝士牛肉汉堡
  • 鱼柳汉堡