2023-09-19 130 浏览
真系好挂住日本啲拉面🥺 今日收工去咗揾个friend, 由葵芳地胆带咗我去一间超级好味嘅隐世拉面店。入去环境好有置身日本居酒屋嘅感觉。餐厅员工服务态度非常亲切,一坐低就问我哋要茶或是水。胡椒豚肚汤拉面烟韧弹牙,挂汤能力佳,吸附大量汤汁;叉烧软嫩入味,带微微焦香;少许葱花、笋干。豚肉都份量十足,有大大片叉烧,食完饱肚又满足!我们点了日式煎饺子饺子皮脆又多汁,煎至金黄焦脆,内馅肉质鲜甜!仲有以下呢个小食都有惊喜!秋葵酿虾胶炸串新鲜外炸起热辣辣,这个小食很有特色,味道也很不错。两个人分来吃刚刚好,也很适合当作开胃菜。麻香胡椒豚肚丝超级大碗~~ 食材绝无马虎~一黎到热辣辣,加埋面头既麻香味重的豚肚丝,味道唔错!!要再三一提!! 乐面的日式装潢,服务员体贴安排热茶或冰水,异常贴心100分。