2022-10-05
深井除咗食烧鹅之外,原来仲有间cafe都值得入黎一试,假日过黎食个靓早再出发去附近行山或者游车河都系个好选择。见到个All Day Breakfast 就岩哂,咩都有啲咁,第一餐有咁多选择都几爽。佢个All Day Breakfast 唔似出而𠮶啲会配埋啲茄汁豆咁hea,首先佢有薯仔粒同埋蕃茄仔,两样都有煎过都几好食,个薯仔粒细细粒一啲都唔heavy,配埋蕃茄仔好fresh既感觉。佢有得拣牛角包、bagel或者热香饼,而我拣咗热香饼,配埋个蜜糖好好食,佢有得拣黑松露炒蛋、樱花虾炒蛋同埋普通炒蛋,所以都好多选择。佢嘅肠仔同烟肉一啲都唔Hea,出边食嘅烟肉有半块都系肥膏,呢度嘅烟肉得好少肥膏,仲要净系喺边边度,所以系靓烟肉。肠仔系白肠,食得出系有啲水准。另外仲有大啡菇同埋沙律,沙律仲要配埋黑醋都几新鲜。另一个餐叫左刁草烟三文鱼酸忌廉酸种吐司,出色在于佢个酸种吐司,佢加咗酸忌廉落去,会令到个包冇咁干,而且同烟三文鱼都好夹,早餐食呢啲先至系Good Morning。咖啡方面叫咗Iced Latte 同埋Flat White 。Iced Latte 好香嘅咖啡同埋转左燕麦奶个味道好浓郁。Flat
咖啡方面叫咗Iced Latte 同埋Flat White 。Iced Latte 好香嘅咖啡同埋转左燕麦奶个味道好浓郁。Flate white 有更多的鲜奶,所以会有更多鲜奶的甜味,啱晒我呢啲钟意奶味重既口味。
白色外型嘅咖啡店,舖头内装修好舒服,亲切嘅员工令你落单都有种放松嘅感觉,一啲都唔chur,又nice,会慢慢等你拣,食物好用心,而且交足货,我谂呢啲就系Cafe应有嘅态度,会回头的cafe 店。