2022-07-27 161 浏览
🤰🏻最近喺葵芳广场开咗间文青café,喺葵芳长大嘅我当然要去支持吓。今日早放工,就约埋妈咪一齐去撑枱脚,带佢去感受吓年青人嘅生活。一到门外已经深深被吸引住,café门面设计简洁,白色墙身加玻璃拱门好有品味,里面采光度十足,楼底高富空间感,走波希米亚风,奶茶色嘅装潢令人感觉舒适。我哋叫咗古法卡邦尼亚意粉🍝 、酥炸软壳蟹双层脆包🦀、Mango Smoothie🥭同Bluebottle Jellyfish☕️。1️⃣ 古法卡邦尼亚意粉 $78意粉煮到al dente嘅口感👍🏽,软硬度恰到好处,蛋汁细滑,但味道如果可以浓或咸返少少会更惹味,烟肉香口,令味道升华。2️⃣ 酥炸软壳蟹双层脆包 $98一嚟到真系吓亲,只软壳蟹好大只🤩,炸得酥脆,味道鲜甜,啖啖肉好满足!个脆包超好食,外皮真系好似薯片咁脆,里面就非常软熟,牛油🧈味好香。中间加咗芒果、蕃茄、香草同乳酪去调味,非常清新。另外好钟意个番薯薯条,香甜脆口🤤,如果份量可以多啲就好了☺️。3️⃣ Mango Smoothie $58我妈咪话味道清新香甜,芒果味浓郁,上面仲铺咗一阵新鲜芒果肉,令口感丰富,炎炎夏日☀️最适合饮。4️⃣ Bluebottle Jellyfis

1️⃣ 古法卡邦尼亚意粉 $78
古法卡邦尼亚意粉

2️⃣ 酥炸软壳蟹双层脆包 $98

3️⃣ Mango Smoothie $58
Mango  Smoothie

4️⃣ Bluebottle Jellyfish $56
卖相好吸引,颜色好似一个蓝天白云嘅沙滩咁,好靓!咖啡味香,味道清甜,好饮!
Bluebottle   Jellyfish
Bluebottle  Jellyfish

我同妈咪都食得好开心👩‍👧❤️,一定会再帮衬!
2022-07-20
古法卡邦尼亚意粉