2019-05-28
中午时间, 原本同朋友行完百货公司感谢祭, 谂住去揾间餐厅医肚, 朋友话佢知道有间隐世日本餐厅介绍我食, 一路行去嘅时候, 落起大雨, 天都变得黑了快步去到去百德新街一条小巷, 就见到呢间餐厅, 真系几隐蔽。职员让我地拣咗窗边位, 坐低后, 为我地送上热茶, 暖下身。 我点了午餐定食内嘅"银鳕鱼西京烧"($168), 职员先送上沙律, 汤及南瓜渍物。碗汤系蕃茄味噌汤, 好多蕃茄, 带点蕃茄酸味的味噌汤几特别, 好易入口, 唔错 沙律好大碗, 用料新鲜, 健康之选。南瓜渍物好清新, 甜甜地主菜系银鳕鱼西京烧, 银鳕鱼好鲜甜, 好好味, 好香鱼味亦有油光, 加点美乃滋酱更增加味蕾嘅享受, 加上配以味素嘅白饭, 简直一口接一口, 好快就清晒全份主菜。最后仲有甜品食...好满意呢下次会再叫呢个银鳕鱼西京烧食
最后仲有甜品食...好满意呢
下次会再叫呢个银鳕鱼西京烧食