2021-12-10
呢间专食日式料理+手冲咖啡嘅黄店 #愿荣光咖啡馆 真系上至店名,下至餐牌、店舖摆设,全部都系文宣,明显到我哋有啲替佢担心😳 食物外表全部都好啱打卡,价钱唔算超平但味道都唔错~Tips:🔸呢间店位置比较隐蔽同难揾,喺文武庙右边上斜路,再转左边斜路行,见到店舖招牌之后要再落楼梯先到🔸小店人手比较少,假日轮候座位同出餐嘅时间比较慢,建议有心理准备,赶时间嘅话就唔好去😳▪️精致日式家庭料理set $140▪️呢个Set可以自己拣唔同嘅主食,不过大食人士单食呢个set未必够饱😳,可能要再叫啲小食~☑️酱油准山渍:当日卖晒,变咗中华沙律😳☑️盐烧鲭鱼:鲭鱼都几大条,烧得好香口🤤☑️柚子素梅面:外表系粉红色几吸晴,梅味几浓酸酸哋咁,不过唔钟意梅味嘅人就唔好试了🥶☑️樱花福饼:细细粒,外皮几烟韧☑️是日手冲茶▪️富士山御结 $80▪️*需时20分钟☑️樱花粉(肉松沙律味)☑️宝石蓝(蟹肉蟹籽味)呢两个饭团🍙整到好似富士山咁,打卡一流📸,而且靓得嚟都几好食,饭团入面都几多料~▪️酱油烤年糕串 $60▪️芝士年糕就食得多,酱油烤年糕真系未试过!年糕烤到外脆内软,酱油味同年糕都几夹,好有日式嘅感觉🇯🇵,不过比较油咗少少🤏
Tips:
▪️精致日式家庭料理set $140▪️
☑️酱油准山渍:当日卖晒,变咗中华沙律😳
☑️盐烧鲭鱼:鲭鱼都几大条,烧得好香口🤤
☑️樱花福饼:细细粒,外皮几烟韧
☑️是日手冲茶
▪️富士山御结 $80▪️
*需时20分钟
☑️樱花粉(肉松沙律味)
☑️宝石蓝(蟹肉蟹籽味)
▪️酱油烤年糕串 $60▪️