2022-04-20
#隱世日系咖啡店#大鄉里出城嘅我都係都係第一次去錦田😂今日去咗錦田搵我個朋友仔😻行行吓覺得好攰於是就一間新開嘅日式咖啡店☕️果度chill 下😆呢間咖啡店不論環境同裝修都好有日式嘅感覺😗就好似去咗日本旅行一樣(可能我掛住去旅行)我好鍾意佢個日式庭園😍係果度打卡簡直係冇得輸😌我哋影咗好多女神相😉餐廳主要以輕食為, 有不同粺型pancake, open toast, snacks 俾客人選擇😙真係花多眼亂🤪😜🤪🤓😎我哋分別叫咗:🔹和牛吐司 個酸種麵包非常脆口,加上和牛,火箭菜, 芝士同洋蔥🧅一齊食,令到open toast 個口感非常之豐富😙個和牛好juicy 🔹Dirty 呢杯Dirty好香滑😝個Expresso倒入凍奶入面,完全飲到個shot同奶嘅分層感覺😜🔹蛤蜊巧達濃湯配麵包呢個湯好足料😆有好多蛤蜊同薯仔一齊整嘅湯😌非常creamy同埋好鮮甜😉再配埋個麵包一齊食非常之滿足🔹無花果pancake 個Pancake同平時食嘅係唔一樣 😙個邊係係脆嘅😍中間係煙煙unun, 加埋個無花果同雪糕一齊食🤓簡直係Perfect😎呢間咖啡店真係令人感到好chill 😛好遠離繁囂嘅感覺😗下次會想試吓去西
大鄉里出城嘅我都係都係第一次去錦田😂
今日去咗錦田搵我個朋友仔😻
我哋分別叫咗:
🔹和牛吐司
🔹Dirty
🔹蛤蜊巧達濃湯配麵包
🔹無花果pancake
呢間咖啡店真係令人感到好chill 😛好遠離繁囂嘅感覺😗下次會想試吓去西貢分店感受一下
📍Kachimushi(錦田店)📍
地址:元朗錦田永隆圍77號