2019-09-24 176 浏览
平时都好钟意去揾下一啲隐世嘅餐厅, 好钟意个种惊喜既感觉。 今日就同朋友去咗大尾笃美食。我哋嗌咗个二人set dinner, 嘢食都好丰富, 头盘有沙律,餐汤,餐包。 𠮶餐包非常脆口,外面有好多芝麻,睇落去成个煎堆咁样,好cute! 跟住嗌咗个夏威夷薄饼同埋海鲜拼盘, pizza份量好足够,但咬落个皮底略嫌有少少硬,我哋两个女仔食完pizza已经有啲饱。 过海鲜拼盘点非常巨大,啲海鲜好新鲜,冇雪味亦都唔会太咸。我自己最钟意食就系大蚬同大虾, 因为啲虾壳已经搣好晒,唔使自己再搣。 烧海鲜入面仲有烧菠萝可以食添, 最后仲有芝士蛋糕同埋餐茶, 最啱有限budget但又想二人世界浪漫下嘅小情侣。同场仲有一家大细一齐庆祝生日, 有人突然熄灯,攞蛋糕出嚟𠮶下我都吓咗一跳, 个staff仲会一齐唱生日歌,好有气氛🙂