2023-06-09 51 浏览
祥仔辣辣 (海运大厦)尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦LCX3楼32号舖今日收工同朋友揾个地方chill,顺便想揾个好d既环境静静地食下饭,经过海运大厦见到呢间餐厅比佢个招牌吸引住,一问之下竟然有位,重要系对住个海景,环境真系100分!朋友话好想食烤鱼,呢个绝对系一个唔错既选择。加上环境好好,非常有港式情怀,望住维港两岸,呢到已经加晒分喇。咕噜咕噜元气九宫格见到个头盘好吸引,真系有个九宫格,职员加上干冰,非常吸睛!我最中意就系麻辣鸡翼尖同埋一口牛舌,整得非常入味,而且份量细细地,比我地可以留肚食其他野。自选鸳鸯烤鱼,有金波罗酸辣味同埋魔鬼地狱味,今次系用左海鲈鱼。我自己都好中意鲈鱼,唔算太多骨,但胜在每边都烤得好入味。鱼肉好鲜嫩而且配料极多,好彩两个汤底都唔算太过多油。三国演义 - 墨鱼三色滑。佢运用左南瓜味、波菜味及原味制成。卖相相当特别,将佢轻轻滚一阵已经食得,口感非常丰富而且好弹牙。雪花肥牛卷肥牛卷个摆盘好靓,最重要系d牛肥瘦适中,食落去既时牛味好重,我同朋友都食唔停口,而且份量适中,唔会太细份。咕噜咕噜围炉肆甜呢个甜品简直打卡下流啊!我同朋友一直处于相机食先状态,甜品碟上面
祥仔辣辣 (海运大厦)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦LCX3楼32号舖

咕噜咕噜元气九宫格

雪花肥牛卷

咕噜咕噜围炉肆甜
呢个甜品简直打卡下流啊!我同朋友一直处于相机食先状态,甜品碟上面有大量桂花冰粉及爆爆珠,碟既下方有有糍粑,我最中意食糍粑甜甜的,又好烟un!!

劲量1.3公升的特色饮品
卖相好靓,真系劲量!我同朋友叫左「自柑堕乐」同埋「菠萝Me」,就咁听个名都好好笑,我地饮左成餐饭都重有半杯剩,简直系夸张。