2024-07-04
喺网上都有人推介这间潮州小店,根据资料去到佐敦道,其实超近远东酒店对面行入吴松街,近街口,非常方便。店舖装修以平实为主,由于比较早到,未到晚市所以比较冷清。餐牌嘅设计都好特别,好有潮州菜特色。餐牌非常多选择,于是叫咗卤水拼盘,韭菜猪红,猪杂西洋菜汤,饮品叫了青岛啤酒同冻柠茶😁冻柠茶超大杯,系咁炎热嘅天气,好舒畅!青岛啤酒28蚊一支都好抵饮👍好耐冇食过猪杂,见到餐牌有猪杂西洋菜汤,当然要点啦!上枱时闻到好香嘅西洋菜味道,汤入面有猪润,猪腰,猪心加入西洋菜超夹,好好食,汤也浓郁,猪润好爽甜,感觉啲材料非常之新鲜,呢个真系要推介👍😋韭菜猪红,都几正,加咗少少红辣椒可以刺激味蕾,这个也推介👍主角卤水拼盘比起上面嘅菜式,味道一般。总括嚟讲这间潮州菜馆回头指数非常之高,有机会再嚟试下第二啲菜式先,漏咗唔记得讲很多市民话香港食肆招呼唔好,但依间嘅潮州菜馆工作人员非常之热情,招呼唔错,小编支持留港消费刺激香港经济,加油💪
店舖装修以平实为主,由于比较早到,未到晚市所以比较冷清。
餐牌嘅设计都好特别,好有潮州菜特色。
冻柠茶超大杯,系咁炎热嘅天气,好舒
畅!青岛啤酒28蚊一支都好抵饮👍
韭菜猪红,都几正,加咗少少红辣椒可以刺激味蕾,这个也推介👍
主角卤水拼盘比起上面嘅菜式,味道一般。
总括嚟讲这间潮州菜馆回头指数非常