2023-04-13
1917 浏览
勤勤写准备同大家推荐多啲好食嘅食物🤩今次嚟到位于铜锣湾熟食中心入面嘅一间清真食品店🙊虽则话系清真食品,但其实佢有卖烧鸭太爷鸡,今次远到而来,就系想试吓佢嘅烧鸭🤪我哋总共叫咗一饭一面👍🏻-🍖烧鸭濑粉 ($45)烧鸭有惊喜‼️虽然皮下脂肪唔多,但皮烧得香有趣👍🏻而且鸭肉好鲜嫩,唔会好老。今次我叫嘅奶粉餐厅比咗鸭髀位😍一碗细细足一只髀,其实性价比几高。汤头清甜,但略为食完会比较口渴😟🍛咖哩牛饭 ($56)叫左个咖哩牛试试,一碟大嘅有6-7旧牛腩左右,再有少许牛根,牛腩炆得十分之腍同入味👍🏻咖哩底偏辣,送饭一流‼️但量黎计就偏少,食完都说唔够饱啊😆-🍹饮品方面,各式汽水啤酒都有提供,今次我地2个决定去战肥仔水无叫噜🙊P.S.熟食中心环境嚟计都叫几干净‼️怕污糟嘅朋友都唔使太担心,另外佢哋呢一间餐厅仲有卖古法虾子柚皮️,本身我地想叫但刚刚卖晒😟唯有下次再试
勤勤写准备同大家推荐多啲好食嘅食物🤩
🍖烧鸭濑粉 ($45)
🍛咖哩牛饭 ($56)