2024-01-25 309 浏览
今次我地去左一间好有heart嘅食店,当中有好多用心制作嘅特色饮品同食物。点咗一杯yellow cocktail, 里面有rum酒、青柠、菠萝汁同蛋混合嘅饮品。呢杯饮品饮落去好特别,唔同味道交织一齐,有调酒嘅香醇同青柠嘅清新,加埋菠萝汁嘅甜味同蛋嘅滑顺,好有层次感。Fuji mountain:系classic cocktails加埋荔枝味。呢杯饮品好味!佢哋独特嘅classic cocktails混合埋荔枝嘅香甜,味道鲜美又清新。饮落去令人心情愉快。小食方面,柚子吉烈大虾脆口多汁,加埋柚子嘅酸爽,味道鲜美。大葱鸡肉串烤得香嫩多汁,大葱嘅香气更增添了风味。脆炸番薯条外脆内软,食落去香甜可口,非常美味。日式炒面炒得香气四溢,面条弹牙有嚼劲,味道出色,唔会有日式炒面个种过甜感觉,份量亦好满足二人!最后,腐乳松阪猪豚串烤得香嫩多汁,加埋腐乳嘅特殊风味,真系好开胃,松阪猪肉汁大爆发,超出我认知嘅猪肉口感!而中式花生酥系老板娘自制,绝无添加,坚持人手用心做,味道浓郁,花生香味十足。花生酥更受欢迎到制成礼盒呢!好精美呀☺️呢间食店嘅饮品同小食真系独特又美味,味道丰富多样,老板亦好好倾好有心做,下次再黎

呢间食店嘅饮品同小食真系独特又美味,味道丰富多样,老板亦好好倾好有心做,下次再黎支持!
  • 花生酥