2015-10-01
1990 浏览
以前好盛行台湾既美食,但因为台风已经吹过,所以依家已经少左好多台湾既食肆,最多都系肉燥饭、牛肉面等等,虽然正宗既台湾美食已经少之有少,但依然有少部份既存在,系中环依间叫屋喔既台湾餐厅,就系其中之一~虽然系中环位置,但位置都比较隐闭,感觉似系香港隐世既台湾美食xd唔系朋友带我黎食都唔知有间咁既台湾餐厅~环境装横系欧陆风格,看似系一个西式餐馆,而且好多摆设都别具特色好多地道既台湾小菜,对少食台湾野既我会特别有兴趣玫瑰洛神花茶,好香玫瑰味,而且加埋红枣,味道清新又香甜,玫瑰香浓又带点甜甜既味道,价钱唔贵之余又唔错~健康又滋润身体~屋喔台式盐酥鸡,盐酥鸡炸得好香脆,食左好多件鸡都唔觉肥腻,脆身带咸味感觉岩岩好,就咁食或送饭都一流~价钱仲要唔贵先系重点!野菌牛柳粒,牛柳粒香浓多汁,食落够juicy,野菌亦都好入味,两种炒埋一齐好夹,入味得黎又够抵食~红油抄手,带微微既酸辣,味道唔错,皮薄饀靓,好食过出面连锁店果啲多多声,要比个like!整体黎讲,食物方面有水准,而且价钱够抵食,系中环已经好难揾到$40楼下既美食,环境唔错,但可以就系地理问题,好少会经过既行仔,同佢有缘之人要好好珍惜~
虽然正宗既台湾美食已经少之有少,但依然有少部份既存在,
系中环依间叫屋喔既台湾餐厅,就系其中之一~ 虽然系中环位置,但位置都比较隐闭,感觉似系香港隐世既台湾美食xd
唔系朋友带我黎食都唔知有间咁既台湾餐厅~ 环境装横系欧陆风格,看似系一个西式餐馆,而且好多摆设都别具特色 好多地道既台湾小菜,对少食台湾野既我会特别有兴趣
两种炒埋一齐好夹,入味得黎又够抵食~
好食过出面连锁店果啲多多声,要比个like!