餐厅: 滿粥順德粥底海鮮火鍋
资讯:

2017-01-24 137 浏览
朋友仔话想食粥底火锅,由于喺星期五,比较出名𠮶几间都full 咗,于是上网揾揾到呢间晌比较偏僻嘅满粥…一早打定咗电话BOOK枱,佢话有位,8:00pm,于是一嚟到唔洗一阵就有位呢到每位198包加一,包海鲜、又有几样打边炉料,有菜,当然重点就系最后个粥喇,仲有埋小甜品提供添,不过就唔包饮品,另外亦都有啲星级火锅料畀大家叫喇海鲜方面有蚬、虾、蟹、鲍鱼,样样都好鲜甜,同埋员工都好细心成日提我哋唔好overcook,令到啲海鲜出嚟时啱啱好,无过火,好爽( 啲虾上到枱时仲跳,搅到走虾>.<)另外有好多种火锅料,有黑椒丸、响铃、鲜淮山等,味道都唔错,朋友另外叫咗个手切肥牛,亦都好松化,入口即溶咁,不错不错其实食最晒所有嘢都已经好饱,但点都要食下个粥,当你吃晒之前啲嘢,员工就会帮你整粥,加饭同材料,个粥有番之前吃过嘅料嘅味道,有少少海鲜味,而个粥都好清,唔咸,我同朋友每人吃咗一碗都饱,但呢到好好,可以畀你将个粥打包返屋企,最终成为我最后早餐,再一次回味虽然地点就偏啲,不过味道搭救,都抵番晒

虽然地点就偏啲,不过味道搭救,都抵番晒
2017-01-13