餐厅: Cuisine Culture
资讯:

2024-09-13 403 浏览
终于挨到星期四要出去食好西回下气喺Openrice search到兰桂芳附近呢间Cuisine Culture系楼上嘅精致法国菜 睇完相就即刻book去食上到去发现布置温馨 有外国嘅感觉7点几去到都坐满咗大半 好旺场Staff好热心介绍餐牌同做紧嘅drink menu promotion先要咗龙虾汤$92味道非常浓厚 咸度适中饮到用虾头熬制出嚟嘅鲜味蒜蓉包焗得好香法式焗蜗牛$108好大只 入面嘅蜗牛肉都好大只好爽弹加埋橄榄油同菇整成嘅sauce 提升咗蜗牛嘅鲜味下面仲有薯蓉 好滑好creamy慢煮红酒和牛面肉配法包$288大大碟 牛肉超多和牛面肉食落去好嫩滑 入口即溶 近乎唔洗咬就吞到牛味浓郁 加埋红酒sauce好浓好juicy钟意食肉嘅朋友必点!最后法包沾一沾个sauce嚟食 一流!日本鲜带子柠檬汁初榨橄榄油意粉$198份量都几多意粉用咗洋葱、蒜片同橄榄油炒香食落好香好爽口加咗柠檬汁 感觉几fresh 中和咗油腻感带子大大只 爽口弹牙 好食!最后试埋甜品 - 酥皮苹果批配雪糕$88个碟装饰得好靓酥皮劲香牛油味 食落去劲酥脆加埋软绵嘅苹果 层次口感更丰富中间有肉桂香 甜度适中唔会漏加埋
终于挨到星期四

大大碟 牛肉超多
和牛面肉食落去好嫩滑
入口即溶 近乎唔洗咬就吞到

牛味浓郁 加埋红酒sauce好浓好juicy
钟意食肉嘅朋友必点!
最后法包沾一沾个sauce嚟食 一流!

日本鲜带子柠檬汁初榨橄榄油意粉$198
份量都几多
意粉用咗洋葱、蒜片同橄榄油炒香
食落好香好爽口
加咗柠檬汁 感觉几fresh 中和咗油腻感
带子大大只 爽口弹牙 好食!

最后试埋甜品 - 酥皮苹果批配雪糕$88
个碟装饰得好靓
酥皮劲香牛油味 食落去劲酥脆
加埋软绵嘅苹果 层次口感更丰富
中间有肉桂香 甜度适中唔会漏
加埋云呢拿雪糕 中间有nuts 好似细个食嘅dryers
Perfect ending!