2020-05-24 209 浏览
今日约咗一个好耐冇见嘅朋友,佢最近都有食素嘅习惯,于是佢就选择了喺佢公司附近嘅一间西餐。呢间餐厅入口好隐蔽,喺横街嚟嘅,上到去餐厅灯光暗暗地,好有气氛。唔知系咪好耐冇见所以特别好胃口,我哩个朋友点左好多食物🤣🤣。薯条伴黑松露酱:薯条系用新鲜薯仔做的,会见到有少少薯皮,炸出嚟外脆内软,配埋黑松露酱简直一流。不过份量真系多到要打包🤭🤭鲜果柚子醋沙律:有好多新鲜水果,例如橙、奇异果、士多啤梨、蓝莓,仲有番茄同新鲜沙律菜,配埋柚子醋,食落令人好开胃。白松露牛肝菌忌廉汤:好香白松露味,配埋多士,正👍🏻。青酱坚果长通粉:估唔到朋友会叫哩个通粉,本来我真系冇乜兴趣,点知好意外哩个长通粉好好食,青酱冇乜草青味,配埋芝士同nuts 一齐食,口感丰富。白松露虎茸菌扁意粉:出面好少见有白松露意粉,所以我拣咗哩个。白松露汁加埋d菇同扁意粉,好味到成碟可以自己一个食晒😂😂fruit punch: 朋友竟然叫一jar,不过真系好抵饮,啱晒几个朋友畅饮一番(不过今晚我得两个人🤣🤣)

薯条伴黑松露酱

鲜果柚子醋沙律

白松露牛肝菌忌廉汤:好香白松露味,配埋多士,正👍🏻。
白松露牛肝菌忌廉汤

青酱坚果长通粉