2019-03-25
店员介绍Iberian Ham有别于市面Parma ham, 前者系来白西班牙,黑毛猪系用榖饲养成,而且系自家农场养饲,食落口感的确唔同,没有肉膻味,香味系慢慢渗透出黎,好特别的口感。带子及炒虎虾都好西班牙味道,尤其西班牙腊肉肠味道特别有咸香味,连埋虎虾食,又够爽口又够香。平时食牛扒,餐厅都会问几成熟,响forkers,厨师坚守食物质素,煎到眼扒及牛肩都系外熟内红,唔会觉得太生/过熟,牛肩配有醋青酱,清新得黎带有少少酸,分外开胃。平时餐汤只为顶顶肚,forker蕃茄汤都是Set dinner入面主角之一,淡淡牛肉香口从蕃茄汤中渗出,汤味又够rich。餐厅提供新鲜沙律菜及黑松露薯条,仲要系任食添! 仲有甜品及earl grey tea..Superfull
西班牙猪毛猪前腿
白酒牛油煮带子