2016-05-18
之前见朋友网上post 呢间西关粥品既食物相已经流晒口水,今日系特登慕煎糭之名而黎黎到大概等左15mins 先有位, 但听说15mins 已经好快. 奇就奇在无得拎飞仔, 店员只会叫你门口等,但门口又无一条正式既人龙,多人d 真系唔知佢点安排??入到黎立即order 野食。 当然order 左个煎糭, 从来无谂过咸肉糭可以切成一片片煎香再点沙糖。 非常香口, 开头谂住会太漏食唔晒点知煎糭最快食晒!仲有order 左碗粉仔。 之前做左功课粉仔手快有会好早卖晒, 竟然比我order 到! 开头觉得平平无奇有d 失望, 但朋友提醒我要加埋辣菜甫之后,立即觉得超好食! 菜甫够辣,而且将粉仔既味吊晒出黎!我先明白店主应该想配合唔同人不同口味,所以菜甫要自己落!我超中意食辣就当然狂落啦最后order 埋个艇仔粥。 因为我同朋友都唔食牛, 呢碗艇仔粥系无牛粥底都算绵,但对比起煎糭同粉仔,我中意煎糭同粉仔多d
入到黎立即order 野食。 当然order 左个煎糭, 从来无谂过咸肉糭可以切成一片片煎香再点沙糖。 非常香口, 开头谂住会太漏食唔晒点知煎糭最快食晒! 仲有order 左碗粉仔。 之前做左功课粉仔手快有会好早卖晒, 竟然比我order 到! 开头觉得平平无奇有d 失望, 但朋友提醒我要加埋辣菜甫之后,立即觉得超好食! 菜甫够辣,而且将粉仔既味吊晒出黎!我先明白店主应该想配合唔同人不同口味,所以菜甫要自己落!我超中意食辣就当然狂落啦 最后order 埋个艇仔粥。 因为我同朋友都唔食牛, 呢碗艇仔粥系无牛
粥底都算绵,但对比起煎糭同粉仔,我中意煎糭同粉仔多d