2022-11-06
我食神自问食好嘢食到大,估唔到今次终于遇到一间隐世超水准餐厅! 一入到餐厅见到张张枱都坐满人,心谂未够八点就已经咁好生意,睇嚟都未必有得食,好在职员面来笑容帮手揾位同招呼客人,今时今日咁嘅服务态度简直一流。 嚟到呢度自然要食撚手菜喇,问吓其中一个鬼鬼地成个碧咸咁靓仔嘅老板有咩好介绍,佢就因应返我地嘅口味同要求去介绍,老板咁体贴,我地自然就交俾佢发板。 先嚟香口嘅伴酒小食(黄金炸鱼皮,炸鸡粒同炸鱿鱼圈),一食落口就觉得香脆可口,再饮啖啤酒随即提高食欲。 再嚟豉油皇中虾,每一只虾都非常入味,外脆内爽,好食到连虾头都食埋。至于豉汁蒸鳝,色、香、味俱全,鱼肉又鲜又爽口。 而霸皇鸡一上枱就已经觉得好有气派,一入口更加惊为天人!鸡居然有鸡味,仲要同时食到鲜味,本食神已经有好多年未食过又入味又带鲜嘅鸡,值得表扬。 最后嘅炸猪手亦无得弹,皮脆而肉嫩,摆盘一流加上用一朵花去衬托。既系美食又同时系艺术品。 一餐饭居然有味觉同视觉嘅一流感受,真系不枉此行!
一餐饭居然有味觉同视觉嘅一流感受,真系不枉此行!