琴日朋友生日, 见佢住长沙湾附近就揾到呢间铁板烧同佢食生日饭庆祝一下 🎂今次我哋叫咗大虾铁板套餐,转咗个银雪鱼去鱿鱼🦑前菜沙律还好,个汁酸酸甜甜几开胃😆初时以为佢鱿鱼会平平无奇,点知佢整到好juicy, 个汁系超!级!好!食! 🥹🥹 好想知佢落咩汁,系我食过最好食嘅🦑之一,完全唔UN! 加埋炸蒜食真系又香又好食😋食完鱿鱼已经好期待下一样菜,佢呢到会见到你食完先上下一样,确保野食系热辣辣🤤🔥 呢个就系铁板烧嘅分别! 呢个大虾煎到表面好香脱,熟嘅程度刚好,虾头嘅膏都好好食😆🥩至于个牛柳,7成熟刚刚好,juicy又唔会好多筋,加埋炸蒜片,真系好想送饭一齐食炒饭粒粒分明又唔会太油,每粒饭都包住蛋浆🍚师傅功架唔错, 加埋樱花虾提鲜,即使好饱都忍唔住一啖接一啖🤤🤤🤤最后有个面豉汤同炒杂菜,都正正常常😆总结,两个人$600左右真系好抵食,因为水准真系比出面一般嘅餐厅好,可以encore!! 🥹✨

今次我哋叫咗大虾铁板套餐,转咗个银雪鱼去鱿鱼🦑

沙律

前菜沙律还好,个汁酸酸甜甜几开胃😆

铁板鱿鱼

铁板虾

铁板牛柳粒

炒饭

炒杂菜

最后有个面豉汤同炒杂菜,都正正常常😆

铁板鱿鱼
铁板虾