2022-09-25 933 浏览
🌃 餐厅位置十分隐世, 位于屯门工业区嘅一个熟食市场内 , 主打大排档风味小菜, 除了基本小炒,仲有唔少嘅海鲜, 仲提供左自来海鲜加工服务, 另外连酸菜鱼、烤鱼、水煮鱼川式小菜都有, 连环境都有大排档嘅风味。.🦑 椒盐鲜鱿💲 108👉 呢个基本上系小编系大排档必点既菜式, 因为觉得大排档先整到椒盐鲜鱿嘅精髓, 呢一间完全符合小编嘅期望, 配料用咗避风塘嘅风味, 除咗 椒盐之外, 仲加咗炸蒜, 加咗唔少嘅分数, 另外炸粉唔厚, 鲜鱿新鲜弹牙, 呢个必点。.🍲🐟 酸菜罗非鱼💲 108👉 食物嘅卖相可以媲美川式食府, 酸菜汤底金黄色, 另外表面加咗不少辣椒碎, 酸辣度恰到好处, 唔会太酸或者太辣, 罗非鱼估计系整条切片, 整条鱼嘅部位也加了在小菜入面, 加上有些幼骨, 小编觉得有点不习惯, 正宗酸菜鱼基本以草鱼为主, 罗非鱼 在川式餐厅比较不普遍, 这个有点逊色, 但都系一个好嘅尝试。.🥘 豉椒炒鹅肠💲 108👉 呢一个非常有镬气, 大排档用了 红青椒、 洋葱,加上酱汁爆炒鹅肠,鹅肠中间仍然带少少肥膏, 肥美爽脆,而且份量好多,非常惹味。.难得嚟到大排档,小编仲加咗一大支生力青啤添。.📍建荣

🦑 椒盐鲜鱿

🍲🐟 酸菜罗非鱼

🥘 豉椒炒鹅肠
💲 108

难得嚟到大排档,小编仲加咗一大支生力青啤添。

📍建荣特色桑拿菜火锅
屯门建荣街32号建荣熟食市场地下C6号舖
=====================
*此价格只供参考及以当时为准,实际价格或会与本文章有所差异。
  • 椒盐鲜鱿