2024-03-14
#christine开饭日记 一冻又想打返个边炉🤭唔知几时开始鸡煲同边炉变左要搭埋一齐食先有风味🤗今次就同男朋友去左位于元朗凤攸南街「再来一煲」🍲我地果日7点左右去到都已经好full啦,建议大家想去食嘅记得要早啲book 位啦🙈佢地嘅鸡煲系用魔鬼辣椒做嘅,我就叫左手抱bb辣🤭都已经有出面少辣嘅程度🤭🌟招牌鸡煲 ($198)即叫即炒,一打开个盖已经闻到好香嘅麻香味👍真系会流口水架🤭佢嘅酱汁都好浓架,而且鸡肉好嫩,系用走地麻鸡👍👍唔怪之得咁多人排队啦🌟安格斯封门柳(例) ($138)佢嘅牛肉都几出色,花纹好靓之余仲好浓牛肉味,我同男朋友食到们唔到口🌟0.03纸豆腐($32)依个0.03纸豆腐系佢嘅人气推介嚟架🤭就真系好似一张宣纸咁薄,浸落去个汤底度几秒,其实就已经吸晒汤底嘅味道,钟意食响铃嘅人士,一定要试吓佢🌟爆汁牛筋丸($48)佢呢个牛筋丸丸如其名。真系超爆汁。而且呢佢喺入边捞咗少少牛筋,食落特别弹牙👍👍🌟牛柏叶($52)佢嘅牛柏叶渌2分钟左右就Perfect啦,一啲都唔会韧,而且吸埋鸡煲嘅汤底。真系好好味。🌟蜜椒招薯仔牛柳粒($78)我见枱枱都有叫呢个牛柳粒,梗系要叫返碟唔走宝啦🤭佢嘅
🌟招牌鸡煲 ($198)
🌟安格斯封门柳(例) ($138)
🌟0.03纸豆腐($32)
🌟爆汁牛筋丸($48)
🌟牛柏叶($52)
🌟蜜椒招薯仔牛柳粒($78)
我见枱枱都有叫呢个牛柳粒,梗系要叫返碟唔走宝啦🤭佢嘅牛柳一啲都冇煮到过火,粒粒都比蜜糖包住👍而且薯仔系有炸过嘅,所以好好味
听日又开始天气冻啊,如果想打边炉就快啲去试吓㗎啦🤭
🍴再来一煲 (好顺景大厦1座) (元朗)
📍元朗凤攸南街3号好顺景大厦1座地下47号舖